סיפור הפלגת 'נתן א'       

חזור לדף הבית> ההעפלה> תאורי הפלגות

9/1945, 79 מעפילים

הספינה Nettuno, שביצעה את הפלגת המעפילים הראשונה שלה נושאית השם 'נתן א', נרכשה באיטליה עבור המוסד לעליה ב' ע"י אנריקו לוי (שרכש עבור המוסד גם את הספינות 'דלין' ו'פטר א'/'פטר ב'), והוכנה לקראת הפלגתה לארץ בידי אנשי 'החבורה' והמלווים.

ב- 27 באוגוסט 1945 הפליגה מנמל בארי בדרום איטליה עם 79 מעפילים. מפקד הספינה היה יוסף לנדאור ומלווה נוסף היה מיקי האפט. לא היה זמן לארגון ליווי של 'גדעוני' והספינה הפליגה ללא מכשיר קשר.

הספינה הגיעה בשלום ומבלי שהתגלתה על-ידי הבריטים לחוף קיסריה ב- 4 בספטמבר. המעפילים הורדו לחוף ופוזרו ביישובי הסביבה, והספינה הפליגה חזרה לאיטליה עם שליחים וציוד לתיגבור מפעל ההעפלה.

פחות מחודש לאחר צאתה לדרך ביצעה הספינה הפלגת מעפילים נוספת תחת השם 'נתן ב'.

[כתב: צבי בן-צור]


נתן א
הספינה Nettuno, היא 'נתן א' ו'נתן ב'


באתר מפורסמים סיפורים אישיים רבים; אין למערכת האתר אפשרות לאמת את כל פרטיהם ולכן הכתוב בהם באחריות בלעדית של כותביהם.

Copyright© 2006 - 2025: Articles/stories/presentations/pictures - respective authors and/or copyright holders; Website design & code (html/php/xml/javascript) - Tzvi Ben-tzur; All rights reserved.